A duhet Edukimi me pas Shpirt?

Në Konferencën e AMICAL 2016 muajin e kaluar, jam inspiru prej prezentimit të Maha Bali dhe Jim Groom me titullin “Should Ed-Tech have an ethos? Teaching technologies in a post-Snowden age“. Ky titull automatikisht më asocioj me trekëndëshin e famshëm (të mënyrës së bindjes) të Aristotelit, njërit prej figurave ma të ndritura të historisë së njerëzimit, themeluesit të shkollës Lyceum në vitin 335 para erës sonë. Sipas Aristotelit, një jetë e mirë është ajo që i ofron njeriut të gjitha kus...
More

Edukimi, Observimi & Egjipti i lashtë

Rrugës prej Kairos për në vizitë te piramidat e Gizës, ciceroni filloj tregimin e tij me fjalët: “Egjiptianët e vjetër kanë qenë observues të mirë”. Ata i kanë observu dukuritë natyrore, kanë qenë shumë të vëmendshëm për të gjitha ndodhit që i kanë rrethu. Kësisoj kanë arrit me ndërtu një civilizim, i cili vazhdon me e mahnit “botën moderne” edhe sot. Bota akademike, apo thënë ndryshe bota e atyre që merren me edukim në përgjithësi është e mbushur me njerëz që udhëhiqen prej egos së tyre....
More