Shkrimi si dialog i brendshëm me vetën

Shkrimi është mënyrë e fuqishme e komunikimit jo vetëm me të tjerët, por me vetën së pari. Të shkruash do të thotë të jesh vetja. Nuk mundem me marrë me mend si mund të shkruash e të mos jesh i vërtetë! E kuptoj deri diku se si mund të mos e thuash komplet të vërtetën kur je në një situatë të caktuar sa je duke folur/ përballur me dikë drejtpërdrejt. Por, të ulesh e të shkruash është krejt ndryshe. Eshtë akti më i bukur dhe i sinqertë i komunikimit me vetën tonë. Kur ulem dhe shkruaj, e ndjej...
More

“Virusi” i zgjimit të ndërgjegjjes kolektive

Koha e leximit: 3 min Covid19 ka me hy në historinë e njerëzimit jo vetëm në shëndetësi e histori. Covid19 i ka zbulu të gjitha dobësitë e sisitemeve njerëzore. Duke fillu prej sistemit shëndetësor, ekonomik, politik, medial... e deri te sistemi i edukimit dhe zbulimi i errësirës së nivelit 3D të vetëdijes njerëzore. Prej një jetese, ku të gjitha këto çarje e dobësi mbuloheshin disi me ritmin e shpejtë të të jetuarit “busy” dhe komoditetin e kësaj forme të jetesës, Covid19 arriti me i zhvesh pë...
More

Finding the way

Rrezarta Xhaferi
Every group I was ever part of was not telling me the truth. It is not that they were hiding from me... It is just that they didn't know more than that. Every person I have ever met, was not telling me the truth I was always searching for. They were all busy trying to find they own ways, even when they seem so confident and were trying to protect their egos. I thought someone out there was going to be there for me, to show me the way, to protect me, to find my truth. I was wrong. I was foolish. ...
More

Vortex and Freedom

Reading time: 4 min  Everything in life is in the constant change. Change is the key to progress. The more we are adaptive to change, the more are the chances to succeed in life. Our capacity to change is determined by our ability to know ourselves. I asked my students early this semester to use Twitter as a tool to learn and share their thoughts in my class. This was something new to them, as they were not used to use social networking tools (especially Twitter) for educational purposes....
More

Pse positiviteti përdoret për të fshehur “negativitetin”?

Koha e leximit: 3 min Në botën e sotme, një nga trendet aktuale është që të jesh pozitiv. Kudo që të shkosh, takon njerëz që thonë se do të bëjnë gjithçka për të qenë pozitiv. Kjo qasje është OK, për aq sa na duhet të qëndrojmë në humor të mirë dhe të ndjehemi të lumtur për këtë ... Por, e vërteta është se si "pozitiviteti" ashtu edhe "negativiteti" janë dy anët e së njëjtës monedhë. Pra, kur përqendrohemi vetëm në një aspekt të vetes, që është aspekti "pozitiv", ne (pa)qëllimisht mund të "ha...
More

Why positivity is used to hide the “negativity”?

Reading time: 3 min In today’s world, one of the trends is to become positive. Everywhere you go, you meet people saying that they will do anything to stay in a positive vibration. This is absolutely fine, as long as we need to stay in a good mood and feel happy about it … But, the truth is that both “positivity” and “negativity” are two sides of the same coin. So, when we are focused only on one aspect of ourselves which is the “positive” aspect, we (un)intentionally might “forget” the “nega...
More